Advanced Soltech utser Johan Edin till ny CFO

Advanced Soltech Sweden AB (publ) har utsett Johan Edin till ny CFO i Bolaget med tillträde senast i augusti 2023. Johan efterträder Lars Höst som går i pension och lämnar därmed sitt uppdrag efter överlämning. Johan kommer närmast från rollen som CFO på Safello Group AB.

Johan Edin har lång erfarenhet av strategiskt arbete, verksamhetsstyrning, affärs- och projektutveckling, intern- och extern rapportering, finansiering och strukturering. Johan kommer närmast från rollen som CFO på Safello Group AB. Johan har dessförinnan bland annat varit CFO på Baseload Capital, och arbetat på DNB Markets i Stockholm och Arctic Securities i Oslo inom Fixed Income Origination.

– Jag ser mycket fram emot att välkomna Johan som ny CFO för Advanced Soltech. Med sin breda kompetens och erfarenhet kommer Johan vara en stor tillgång för Advanced Soltech i vårt fortsatta arbete med att växa och utveckla Bolaget vidare. Johans tidigare erfarenhet av finansiering blir särskilt värdefull för oss i den tillväxtresa vi befinner oss i. Jag vill samtidigt också passa på och tacka Lars Höst för utomordentliga insatser i Bolaget under hans tid som CFO och samtidigt önska honom stort lycka till i sin nya roll som välförtjänt pensionär, kommenterar VD Max Metelius.

– Det känns fantastiskt bra och spännande att börja på Advanced Soltech och jag ser fram emot att
vara med på den kommande tillväxt- och utvecklingsresan. Det finns ett målinriktat driv i
verksamheten och jag hoppas kunna bidra med min gedigna erfarenhet inom finansiering till att Bolaget når sina strategiska och uttalade tillväxtmål, säger Johan Edin-

Johan Edin kommer att ingå i Advanced Soltechs ledningsgrupp och tillträder sin tjänst senast den 20 augusti 2023.