Advanced Soltech utser Stefan Salomonsson till ny CFO

Advanced Soltech Sweden AB (publ) är glada att meddela utnämningen av Stefan Salomonsson som bolagets nya CFO med tillträde senast den 1 december 2023. Stefan tar över rollen från Lars Höst, som går i välförtjänt pension. Tidigare har Stefan haft en roll som CFO för P.F.C., ett företag han medgrundade och som senare förvärvades av Svea Bank. Stefans gedigna bakgrund inkluderar även positioner inom EY Transaction Advisory Services i Stockholm och New York.

Stefan har en rik erfarenhet inom entreprenörskap, verksamhetsstyrning, affärs- och projektutveckling, rapportering, finansiering och strukturering. Hans tidigare roller har utrustat honom med en förmåga att driva och stödja företag genom snabba tillväxtfaser, något som kommer vara ovärderligt för Advanced Soltechs fortsatta expansion.

VD Max Metelius kommenterar:

-Det är med glädje och tillförsikt som vi välkomnar Stefan till vårt team som CFO för Advanced Soltech. Med Stefans omfattande kompetens och erfarenhet ser vi en ljus framtid för vår fortsatta tillväxt och utveckling. Jag vill även passa på att tacka Lars Höst för hans insats betydelsefulla bidrag till Bolagets utveckling samt önska honom all lycka till i sin nya roll.

Stefan Salomonsson tillägger:

-Det är en ära och mycket spännande att bli en del av Advanced Soltech. Med en robust affärsmodell och positionering på den största marknaden för solenergi i världen, ser jag fram emot att bidra till bolagets framgång och fortsatta utveckling.